Mitt namn är Sune Eriksson och är gift med Ingela. Våra barn heter Robin, Andreas och Jonna.
Vi driver uppfödning av gråhundar eller som rasen egentligen heter Norsk elghund grå. Målsättning med vår avel är att försöka avla med jakt och utställningsmeriterade tikar i möjligaste mån. Avelshundarna skall vara av bästa sort från Sverige, Norge eller Finland. Endast dubbelchampionhundar som har stamtavlor med erkänt goda nedärvare bland sina förfäder kommer ifråga. De jaktliga egenskaperna är givetvis nummer ett men exteriören är också mycket viktig.

Bleekmyran är en myr som finns i närheten av byn Godtjärn där mitt föräldrahem ligger. Godtjärn en en liten by på 2 gårdar där jag växte upp. Namnet Godtjärn är lite udda och som jag gärna skulle vilja förknippa med mina hundar. Nu blev det inte så utan Bleek Myra`s är kennelnamnet.

Bleek Myrás kennel har tidigare varit drabbat av att fyra valpar har föds med dvärgväxt. DNA prov har tagits och skickats till Finland och det är konstaterat att Diva bar den felande genen. Då sjukdomen (felet) är av ”enkel recessiv” nedärvning så måste båda föräldradjuren vara bärare av den felande genen för att någon valp skall kunna drabbas. Enligt de finska forskarna så är minst 20% av alla gråhundar bärare. Diva finns inte mer och Bleek Myrás tikar idag, Gry och Lollo är icke bärare av genen.

Kategorier